Videoconsult

Uw zorgverlener (huisarts, praktijkondersteuner) heeft met u afgesproken dat uw afspraak via een ‘videoconsult’ plaatsvindt. Een videoconsult is een consult waarbij u elkaar via een beeldscherm ziet en hoort. U hoeft voor dit consult niet naar de praktijk te komen.

Waarom een videoconsult?

Een videoconsult is hetzelfde als een normale afspraak, alleen hoeft u voor deze afspraak niet naar de praktijk te komen. U kunt dus vanuit uw huis of werk uw zorgverlener raadplegen. Voordeel van een videoconsult is dat u niet uw huis uit hoeft en geen last heeft van een wachttijd in de wachtkamer.

Wat heeft u nodig voor een videoconsult?

Voor een videoconsult heeft u een computer, tablet of smartphone nodig met geluid en een camera. En u heeft ook een internetverbinding nodig.

Verder is het handig als u uw medicatielijst bij de hand heeft (uw zorgverlener kan deze lijst ook erbij zoeken). Het is mogelijk tijdens het consult afbeeldingen met elkaar te delen. Mocht u iets willen laten zien, dan is het vaak handig om vooraf alvast een scherpe foto te maken.

Hoe werkt het videoconsult?

Voor een videoconsult gebruikt huisartsenpraktijk Bredero de applicatie WeSeeDo. Via e-mail of sms ontvangt u van uw zorgverlener een bericht met daarin een link. 10 minuten voordat u uw afspraak heeft, klikt u op de link en logt u in om de instellingen van het geluid en het beeld te testen en om te zorgen voor een goede belichting. Nu kunt u wachten totdat uw zorgverlener bij u komt via het scherm.

Net als in de praktijk kan het zijn dat er een spoedgeval tussendoor komt of een ander consult uitloopt. Blijf wachten tot u vanuit de digitale wachtkamer wordt binnengelaten.

Uw privacy is belangrijk

Uiteraard is uw privacy heel belangrijk. Een videoconsult maakt gebruik van de beveiligde internetverbinding van uw zorgverlener. Uw gesprek wordt niet opgenomen. Uw zorgverlener zit in een gesloten ruimte zodat niemand kan meeluisteren. De zorgverlener maakt zoals gebruikelijk aantekeningen in uw dossier.

U kunt zelf ook wat doen aan uw eigen privacy. Zorg dat u ook in een gesloten ruimte zit zodat er niemand kan meeluisteren. Maak geen gebruik van een openbare internetverbinding.

Wat moet u doen als het inloggen niet lukt?

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk:

0412 - 692 652