Najaarsronde herhaalprik tegen corona van start op 19 september

08 september 2022  

De minister van VWS heeft besloten dat iedereen van 12 jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad, dit najaar een herhaalprik met de vernieuwde coronavaccins (van Pfizer en Moderna) kan krijgen.

Vanaf 19 september zal deze herhaalprik beschikbaar zijn op de vaccinatielocaties van de GGD, in eerste instantie alleen indien je hiervoor uitgenodigd bent en een afspraak hebt gemaakt.

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt en krijgen een persoonlijke uitnodiging. 

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden zijn:

  • mensen vanaf 60 jaar;
  • mensen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik;
  • bewoners van zorginstellingen;
  • mensen met het syndroom van Down.

Vanaf 13 september ontvangen mensen vanaf 60 jaar een uitnodiging van het RIVM. Mensen van 12 tot en met 59 jaar die jaarlijks voor de griepprik worden uitgenodigd, krijgen vanaf begin oktober de uitnodiging voor de herhaalprik van hun huisarts. Zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact worden gelijktijdig uitgenodigd door hun werkgever.

Hierna kan iedereen die dat wil van 12 jaar en ouder op afspraak een herhaalprik halen. De eerste prikken worden vanaf 19 september 2022 bij de GGD gezet.

Meer informatie over de herhaalprik, vindt u hier.