De BioWalks gaan weer van start!

30 januari 2022  

Heeft u diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten? Loop dan mee met een BioWalk! Dat is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg.

U ervaart, in een veilige omgeving, zelf welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Ook ontmoet u andere patiënten met een chronische ziekte. Door contacten met lotgenoten en een unieke natuurbeleving is BioWalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

Ervaringen

Eén van de enthousiaste reacties van deelnemers: “Door mee te wandelen heb ik net dat stapje meer leren zetten. Ik vond het in het begin best spannend, maar ik leerde mijn lichaam vertrouwen door de wandelingen. Onderweg kon ik gemakkelijk bespreken met de zorgprofessional waar ik bang voor was. Die kon mij al wandelend geruststellen.”

Biowalking is ook bedoeld om mensen te stimuleren zelf te gaan wandelen. Een andere deelnemer vertelt: “Na mijn herseninfarct durf ik ook weer alleen te wandelen. Ik wandel nu elke week mee met een wandelgroep vanuit het wijkcentrum.”

Hoe werkt het?

U neemt deel aan een cyclus van 4 wandelingen. Tijdens de wandeling laat de IVN-gids u de natuur en het landschap van de Maashorst beleven. De zorgprofessional geeft u onderweg tips over voeding, bewegen en uw medicijngebruik. Daarbij zijn zij er ook voor al uw vragen over uw aandoening in combinatie met bewegen.

Na de cyclus van 4 wandelingen neemt de buurtsportcoach contact met u op om samen te kijken naar een passend sport- en beweegaanbod om structureel te blijven bewegen. 

Praktische informatie

De BioWalks worden georganiseerd voor inwoners uit de gemeente Meierijstad, Bernheze, Landerd, Oss en Uden. Kosten voor de BioWalk bedragen € 10,00 voor de cyclus van 4 wandelingen.

Waar en wanneer?

De wandelingen starten in 2022 vanaf de volgende locaties: 

  • Uden (De Teugel): iedere derde vrijdag van de maand om 14.00 uur (vanaf vrijdag 18 maart).
  • St. Oedenrode (startpunt wordt per wandeling bepaald): iedere tweede vrijdag van de maand om 10.00 uur (vanaf vrijdag 11 maart). 

U kunt iedere maand instappen voor uw eerste wandeling.
Let op: in juli en augustus is er géén BioWalk.

Aanmelden

U kunt zich, in overleg met uw huisartsenpraktijk, aanmelden via deze link.

Meer weten?

Bekijk de flyerWebsite 'Guus beweegt je'